Stilguide om bælter
De gyldne råd om bælter
Til pæne sko skal bæltet være 2-3 cm.
Til kraftigere sko må det gerne være 4-6 cm bredt.
Sko og bælte bør altid matche mht. farve og materiale.
Brug aldrig både livrem og seler.
Brug bælte, hvis der er stropper i dine bukser.
Bælter
Bæltet vandt for alvor terræn omkring 1920’erne. Inden da havde bæltet kun tjent et dekorativt formål og blev i øvrigt associeret med militær brug. I dag er det nærmere reglen end undtagelsen, at en mand bærer et bælte i sine bukser. Bæltets fornemmeste opgave er at sikre, at bukserne ikke falder ned om anklerne. Den rent praktiske funktion, som bæltet har, gør det dog ikke alene - der er krav om, at bæltet også skal passe til resten af outfittet.Bæltet - vælg det rigtige til lejligheden
Det klassiske læderbælte
Det er egentlig ikke så svært. Har du allerede et sort og et brunt læderbælte i skabet, er du kommet langt. Et sort læderbælte med messingspænde til de sorte sko, og et brunt læderbælte med messingspænde til de brune sko. Et læderbælte vil med tiden få den rigtige patina, hvilket blot gør det flottere.
Det flettede læderbælte
Et flettet læderbælte er også en mulighed. Fletbæltet går godt til både hverdagstøj og jakkesæt. Pas dog på med at bruge dette rustikke bælte til fintvævet tøj, da det skaber en for stor kontrast i sammensætningen. Kaufmann forhandler fletbælter fra bl.a. Phillipsons.
Stofbæltet
Til fx fløjlsbukser eller chinos passer stofbælter godt. Enten ensfarvede eller stribede. Sørg for at bæltet passer farvemæssigt til bluse, skjorte og bukser. Desuden gælder samme regel som med læderbæltet, at det skal passe til farven på dine sko. Kaufmann forhandler bælter fra bl.a. Sand, Hugo Boss, Tiger of Sweden, Philipson og Burberry.