Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Londons bedste cocktailbar

Connaught Bar i Londons mayfair er flere gange blevet kåret som verdens bedste bar. Det er et sted, der er indbegrebet af luksus og underspillet elegance. En bar, der excellerer i kunsten at mixe den perfekte dry martini. Af Torben G. Børsted foto: Courtesey of the connaught hotel

Et stenkast fra Buckingham Palace midt i Londons elegante Mayfair distrikt ligger The Connaught Hotel. Femstjernet luksus midt i den britiske hovedstad med en af verdens bedste barer i stueetagen. I hvert fald toppede den i både 2020 og 2021 listen over de 50 bedste ’drikkesteder’ i verden.

Og hvis den klassiske baroplevelse handler om udsøgte drikke og elegant gæstfrihed, er Connaught Bar stedet, der sætter barren. Og den er højt sat!

Her rummer menukortet nogle af verdens fineste og ædleste drikke. Det er sågar også muligt bestille klassiske vintage cocktails mixet med fortidens dyreste dråber. Som for eksempel en 1893 Sidecar Cocktail mixet med en Adet Brandy fra 1893, Cointreau fra 1980’erne og frisk citronsaft. En barordre, der vil belaste kreditkortet med ikke mindre end 12.250 kr.

Men det er naturligvis også muligt at slukke tørsten i et mere normalt prisleje – omend priserne generelt ligger omkring 250 kr. for en cocktail.

Londons bedste cocktailbar
Det perfekte sted til den perfekte Dry Martini.

State of the art: Dry Martini

Connaught Bars top of the bill er og bliver den klassiske Dry Martini. Også selvom betegnelsen klassisk er lidt af en tilsnigelse. For her bliver den mixet med hjemmelavede aromatiske urter og bitre smagsgivere. Og selvom gin-udvalget er stort, er det nok værd at prøve The Connaught Bar Gin. En special-gin, der er blandet af barens egen chef-bartender. Eller som de kalder det: Master Mixologist.

Og selvom en Dry Martini måske lyder som et enkelt og ligetil valg, er det her løftet til et helt nyt niveau, når bartenderen ruller en særlig Dry Martini-barvogn hen til bordet, så gæsterne selv kan vælge de aromaer, der skal præge deres cocktail. Det kan være lidt lage fra olivenglasset og toppet med en enkelt oliven, så resultatet bliver en Dirty Martini. Livet består af valg. Også her. Og de er nødvendige, inden bartenderen mixer cocktailen. Hvilket i øvrigt foregår i en specialdesignet blender, inden den kunstfærdigt i en tynd stråle fra en halv meters højde doseres i det klassiske Martini-glas.

The Connaught Hotel har en lang historie bag sig. De første gæster tjekkede ind på hotellet helt tilbage i 1815. Dengang havde det et lidt mere royalt navn, nemlig Prince of Saxe-Coburg Hotel. Men det tyskklingende navn blev lidt for meget for gæsterne, så midt under første verdenskrig blev hotellet omdøbt til The Connaught Hotel – en meget engelsk hyldest til dronning Victorias syvende barn: prins Arthur, hertug af Connaught og Strathearn.