Barbour - en klassisker skabes
Oprindeligt producerede Barbour tøj til det arbejdende folk – primært til søfolk og havnearbejdere, der nød godt af slidstyrken og de vejrbestandige kvaliteter i Barbours produkter. Barbour leverede noget af det første beklædning til motorcyklister i 1936, og brandet var en førende spiller på markedet frem til 1977, hvor de stoppede produktionen af motorcykeltøj. Som andre store tekstilvirksomheder har gjort det gennem tiden (Hugo Boss og Burberry for at nævne et par stykker), producerede Barbour uniformering til militæret. Mere specifik stod Barbour bag uniformen med kælenavnet Ursula (opkaldt efter ubådsklassen U-klassen) til ubådsmandskab i den engelske flåde under 2. Verdenskrig. Senere fik jakken det nye kælenavn Cowan Commando Style under Falklandskrigen i 1982.
Med tiden skulle især to jakker dog vise sig at blive ikoniske for Barbour og blive til de to produkter, man umiddelbart forbinder med brandet, jakkerne Bedale og Beaufort. Bedale blev lanceret i 1980. Bedale er en kort og let jakke, som bærer mange af de karakteristika, som er blevet trademarks for Barbour: store, udvendige lommer, fløjlskrave og en two-way messing lynlås. To år senere i 1982 kommer Beaufort jakken til. Jakken er også kendt som Wax Jacket eller oilskinsjakken. Den bærer ligeledes de klassiske detaljer, og den blev egentligt designet som en jagtjakke, inspireret af den franske tradition for at fremstille jagttøj efter funktionalitet fremfor æstetik. Netop inspirationen hentet i Frankrig har også inspireret jakkens franskklingende navn. Den dag i dag bliver Beaufort jakken fortsat håndlavet på det nye fabriksanlæg grundlagt i 1981 i Simonside.
Beklædning til både arbejdsdrengen og Dronningen
Det britiske monarki har været med til at blåstemple Barbour, da hertugen af Edinburgh i 1977 udnævner firmaet til kongelig hofleverandør, og senere da Dronning Elizabeth II udnævnte Barbour til Kongelig Hofleverandør i 1982.
En anden blåstempling af Barbour jakken var, da Daniel Craig bar den ikoniske Wax Jacket på i rollen som James Bond i filmen ”Skyfall”. Barbour jakken er en klassisk beklædningsgenstand til såvel gentlemanden og godsejeren som gadedrengen, hvorfor den ikke overraskende er en del af den anbefalede garderobe i bogen ”Icons of Men´s Style”, der beskriver, hvad den klassiske herregarderobe bør rumme af beklædningsgenstande. At Barbours produkter tiltaler en bred skare af mennesker kom blandt andet til udtryk ved Glastonbury Festival i 2007, hvor både Lily Allen, Rufus Wainwright og Arctic Monkeys var iklædt Barbour jakker.
Et tydeligt udtryk for Barbours store anerkendelse i modebilledet er flere af de samarbejder, de har været en del af, heriblandt kan nævnes to samarbejder med danske WOOD WOOD og Norse Projects, high-end britiske bilfirma Land Rover, Alexa Chung og for nyligt hæderkronede NOAH Clothing. Unikt for alle samarbejder Barbour indgår i er, at det klassiske look og Barbour identiteten bevares i alle styles.
Den dag i dag er Barbour fortsat en familieejet virksomhed drevet af 5. generation, og produkterne er stadig tidløse, klassikere af allerhøjeste kvalitet. Barbour laver også t-shirts, skjorter, caps, halstørklæder, handsker og sko, men er uden tvivl mest kendt for sine ikoniske jakker. Så længe man passer godt på sine Barbour produkter og vedligeholder den voksede overflade på jakkerne, har man et stykke kvalitetsbeklædning for livet.